Ännu mer shopping


Idag blev det ännu mer shopping, denna gång på ryttare och häst i flyinge. Vi åkte dit för att köpa ett träns till lancelot, eftersom han ska på äventyr nästa vecka, men det slutade med både det ena och det andra.
Ett par blåa vinterridbyxor från pikeur till mig. Ha, inga mer blåa förfrusna lår denna vintern! De är vind- och vatten avvisande och med ett supermjukt mysigt fleecefoder, underbart när man ska rida ute hela vintern.
Och vi hittade ett träns till vår ponny, ett mjukt, svart IW träns med "bling"pannband.
Det blev även 2 par svarta "dressyrskydd" från eskadron, ett par fram och ett par bak. Red premiärturen med de idag på inco och han godkände dom. :)
Sen blev det även de här vanliga förbrukningsvarorna som läderbalsam osv. 

Ridningen har flytit på bra idag, dom var duktiga mina grabbar!

Min bror som pluggar på högskolan i skövde har varit hemma denna veckan och tentapluggat men åkte tillbaka ikväll. Jättetråkigt, känns konstigt att säga hej då, vi ses i jul och höra alx säga att han ska åka hem... Jag tycker att hemma är här, jag är töntigare än mamma och pappa.

Avslutar med en bild på Lancelot som föl, söt?


Shopping


Det är mycket ridning här på gården som vanligt;

Inco är stjärnan! Byterna sitter bättre och bättre för varje dag, han vill gärna ta i för mycket och bli för hög fram (angenämt problem), för att rätta till det så har vi jobbat mycket med att byta från förvänd så jag har honom helt med på noterna i bytet och så han inte tänker för mycket själv och överladdar in i bytet. Vi har även tränat lite på galoppiruetterna och i dom är han superduktig, de är otroligt centrerade och luftiga. Jag har även börjat tänka lite piaff och passage med honom och det kommer inte bli några problem, han ska bara få ännu mer styrka till nästa år :)

N är en liten minitotilas, han rör sig helt fantastiskt! Med honom är det mycket grundarbete, (som med alla PRE som kommer från spanien), men till nästa år kommer han också komma ut lite smått på tävlingsbanorna är tanken.

Fornido har gått ganska lätt efter tävlingarna och myst i skogen med sina ägare denna veckan men nästa är det riktig dressyrträning igen :)

På V har verkligen poletten trillat ner denna veckan och idag var han hundra stadig i formen och gjorde fina skänkelvikningar i båda varven = mycket nöjd Therese!

Boddan njuter av livet som halvpensionär, vi jobbar med alla rörelser osv men inte med samma allvar som tidigare, vi gör många uteritter och har även hoppat några gånger den sista tiden. (Jag har tom ridit honom barbacka med bara grimma och grimskaft i ökad trav, men det är egentligen en hemlis...) Gammelgubben älskar sitt nya liv som "lekfarbror" och verkar inte ha något emot att låta sin son ta över tävlingsrollen.

Icarlo har påbörjat sin inridning och är så lik sin pappa så det är läskigt, vi är kära i vår nya stjärna!!


Vi har även shoppat lite den senaste tiden, idag var vi och köpte täcken till grabbarna det blev ett 100 grams regntäckte till Boddan/Icarlo och ett 100 grams regntäcke med hals till Inco, jag vill gärna ha med hals men det är inte så lätt till våra kära PRE killar men Shires täcken hade väldigt rymliga halsar såg jag när jag provade Incos täcke, så vi får nog åka tillbaka och köpa ett till med hals. Det där med täcken tycker jag är väldigt svårt speciellt nu när det är så fruktansvärt lerigt ute, jag brukar ha tjocka stalltäcken (500 grams) inne och sen slänga på ett regntäcke ovanpå när dom är ute. Ett tips är John Whitakers 500 grams stalltäcke, det bästa täcket jag någonsin köpt, helt underbart! Knäpperna är väldigt smidiga och halsen går att ställa in så det passar alla hästar, helt super.

Kan även tillägga att allt med Inco är inte underbart... Han är en gris!! Han älskar sina hagar och rullar sig i LERPÖLAR flera gånger när han är ute, så när man tar in honom DROPPAR det lera från hela hästen, jättekul... verkligen!

Förra helgen var det också lite shopping på unghästchampionaten i flyinge. Det blev ett par ariat jodpuhrs till mig och ett supersnyggt hundtäcke till lilla busan och 2 equitop gonex och 2 myoplast till inco.
Äntligen är det dags att börja ge inco av equitopen, det bästa tillskottet jag har gett mina hästar.
Gonex är för lederna och myoplast till musklerna, vi gav detta till boddan när vi tävlade som mest och det hjälpte honom verkligen så nu hoppas vi att det funkar lika bra för inco med.

Vill ni läsa mer om equitops produkter så kan ni gå in på denna länken; http://www.bivet-ca.nu/se/dyreejere/club-equitop/


Avslutar med några bilder på Icarlo när han var ca 9-10 månader gammal, visst syntes det att han skulle bli något alldeles extra redan då?!






Filmer

Jag har 3 nya filmer från olika tillfällen och dela med mig av!

Första på våran underbara saluhäst Fornido V som utvecklas för varje dag och kommer bli en superbra tävlingshäst och kompis till sin köpare; http://www.youtube.com/watch?v=JU6GakpiZNo

Andra på Icarlo, vår multichampion, från prisutdelningen på PRE championatet i år; http://www.youtube.com/watch?v=qWXbc__XfHc

Och sista på Sir Lancelot från Ungponnychampionatet; http://www.youtube.com/watch?v=HSKDUkbti2k


Reportage från Championaten

Ur Tidningen Ridsport nr 19


PRE Championatet


Bilder på vår stolthet Icarlo och vår superfina uppfödning Nefertite; http://twitpic.com/31cghn

Extra rolig läsning under rubriken "Nytt för i år..."; http://twitpic.com/31chdt


Ungponnychampionatet


Fin bild på lillkillen; http://twitpic.com/31cim0

Extra rolig läsning under rubriken "ovanlig korsning"; http://twitpic.com/31cmwh


GLÖM INTE ATT TITTA I FULL STORLEK
Om du håller musen över bilden så står det "view full size", tryck där så blir det lättare att läsa.


Längesen

Nu var det längesen igen och jag har både tråkiga och roliga nyheter att berätta om.

De tråkiga är att mamma för ca två veckor sedan körde på en älg med lastbilen på väg hem från träningarna i halmstad.
Mamma klarade sig, tack vare lastbilen, med diskbråck och inget "värre", vi vill inte tänka på vad som kunde hänt om hon kört en vanlig personbil...

Men pga att lastbilen fortfarande är på lagning så fick jag stryka mig från MSVn med Inco i söndags och jag kan inte åka och träna för Rose denna veckan som vi tänkt.



Roliga nyheter!

AMISTOSO DE CT är såld till Sofia i Kungsbacka där han kommer att matchas till en framtida tävlingshäst.


I Ridsport nr 19 var det fina reportage både från ungponnychampionatet och PRE championatet och där fick våra grabbar mycket fin uppmärksamhet, i nästa inlägg kommer jag, (iaf försöka), att lägga in reportagen som jag skannat in.

Vår saluhäst Fornido V tävlingsdebuterade i lördags och det gick jättebra, ytterligare information i eget inlägg.




Uppdatering


Jag vill börja med att tacka för alla gratulationer vi fått efter stuteriets framgångar i höst, det värmer verkligen.

Här händer det mycket roligt nu.

Jag och Inco har debuterat MSV B i helgen med bra resultat. (Ytterligare information kommer i ett eget inlägg)

Jag kommer starta både vår saluhäst Fornido och Inco helgen 23-24 oktober. Inco får gå en MSV B2 och Fornido ska få göra sin tävlingsdebut i en LB1.
Fornido är en alldels för bra PRE för att inte få komma ut på tävlingsbanan!
Han har precis lärt sig hur man ökar traven och när han får riktigt "häng" så blir jag så nöjd med honom att han vill göra det helst hela tiden bara för att göra mig glad! Behöver jag berätta hur glad man blir av att rida honom och vilken ridkänsla han ger? Underbar kille!

Sedan championatet i Strömsholm så har vi diskuterat om vi ska åka med Icarlo till SICAB eller inte. Domaren trodde att han kunde konkurrera med de bästa på SICAB och ville gärna se Icarlo där.
Jag har tittat på flera resultat från tävlingar i Spanien och de som har kommit upp i Icarlos gångartspoäng går att räkna på händerna, helt otroligt!

Så ja ni förstår säkert att vi verkligen vill åka, vi försöker komma fram till ett sätt att finansiera resan, så håll tummarna allihopa!

Annars är det mest vardag, vi har just nu 7 hästar som tränas i stallet så det är verkligen fullt upp.

Avslutar med några bilder på "V", en 4-åring som jag har på utbildning;








RSS 2.0