Ajaj


Idag var det äntligen dags att ta bort visdomstanden som jag haft problem med i ett halvår, jag har haft flera infektioner och konstant tanvärk pga tanden som aldrig ville komma upp. Ingreppet gick jättebra men tanden var MYCKET större än vad jag trodde att den skulle vara.
Nu efteråt gör det obeskrivligt ont men den hemska tanden är iaf borta!! 

I morse var vi iväg med Inco till ridhuset vilket gick jättebra. Vi jobbade mycket på kvartspiruetter, till vänster är de bra men till höger har vi lite problem med att han vill räta ut innersidan, vi fick igenom det ganska bra men det behöver jobbas på. byterna och skolorna är han jättefin i nu.

Jag kan tyvärr inte skriva mer, bet mig precis i den svullna kinden och det började blöda ganska rejält...

Tävlingsplanering


Sitter och föröker planera vårens tävlingar för framförallt Inco. Veckans träningar har gått superbra så nu känns det verkligen att vi är på G.

Blandar det långa inlägget med lite bilder så att det blir lite roligare än bara en massa text.


Inco träning hemma september förra året

I måndags provade vi Antarés sadeln och WOW vilken sadel både jag och Inco växte betydligt, de brister som jag jobbar mycket på med min sits försvann så gott som helt i sadeln och Inco blev ÄNNU mer bogfri så ja det kommer helt klart bli en antarés för oss! Men innan jag bestämmer mig för hur jag vill ha den exakt så ska jag få testa 2 modeller till, (när fransmännen skickar hit dom).
Jag vill gärna tipsa alla att besöka Bengts Hästsport i Veberöd, de har ALLT och absolut fantastisk service, deras hemsida; http://bengtshastsport.se/

Jag tror att både jag och Inco fick ett uppåtsving i måndags för resten av veckan har varit helt fantastisk, byterna har suttit varenda dag och traven har varit to die for. Igår var han så mjuk och lösgjord och då kunde jag rida upp fronten och spänna bågen lite till, vi gjorde öppnor och slutor i riktigt bra samling med luftig och fin trav och mitt leende gick från öra till öra, vilken underbar häst jag har! I galoppen jobbade vi med förvända galoppen, byten och piruetterna. Byterna var rena och luftiga men när vi skulle göra piruetterna så var inco lite för trött så han orkade inte riktigt så vi får jobba vidare på det en annan dag. Det största framsteget vi har gjort är att jag kan reglera formen mycket bättre nu och att han är stadig oavsett om jag rider honom i låg eller hög form, för att behålla det så är jag noga med att inte fastna i någon form, jag varierar formen under hela passet men utan att ändra takt vilket har varit jättesvårt men nu är det lätt som en plätt.


Inco träning hemma september förra året


Mitt mål med Inco i år är YRSM men det kommer att bli tufft, de har flyttat SMet igen så i år är det i juni och det kommer bli väldigt svårt med alla kval som vi har att göra innan vi ens kommer upp i MA/St George.


Bodeguero och jag i juniorrundan på Strömsholmstävlingarna 2009, där SMet går i år


Först ska jag och Inco rida 2 MSV C över 62% för att kvala till MSV B sen ska jag rida 2 MSV B4 eller MSV B5 över 62% för att kvala till MSV A/St George och sen ska jag rida 2 MSV A eller YR program över 64% för att kvala till SM.

Puh, ja det kommer inte bli lätt men skam den som ger sig!

Vi har först en MC1 i Dagstorp 27/2 och en MC1 och en MC2 i Nybro 6/3 (NYBRO!! endast 24 mil men vad gör man inte..) och om vi inte har fått till kvalen, vilket jag hoppas vi har, så har jag en MC2 i Sydslätten 13/3.

Sen 19/3 är det MB4 i Hässleholm som gäller. Sen vet jag inte vilka klasser det är på de andra tävlingarna här i Skåne eftersom propparna inte är färdiga ännu.



Jag ska även bestämma mig för vilken klubb jag ska tävla för....

Boddan ska kvala om till MA/St George, vi får se om vi orkar köra grabbarna ihop eller om jag får hitta några andra tävlingar till honom. Brist på tävlingar är det ju inte i skåne iaf.



Sen ska även Imperioso komma ner hit och tränas och tävlas i mars/april tror jag är bestämt. Då vi även kommer att ha hingstvisning här på Solbacka Gård.

Fullt ös men det är det vi älskar!

Just det nästa vecka ska jag träna med N för Rose i Ängelholm, superkul!! N som för övrigt gått så jäkla bra denna veckan, jag var nästan lite tårögd när jag åkte hem från ridhuset sist för att jag är så otroligt stolt över hur bra och fint han utvecklats och faktiskt imponerad över mitt eget arbete, det kändes skönt att ge mig själv en liten klapp på axeln.


Avslutar med min absoluta favoritbild, (som fö min absoluta ryttarförebild gillade väldigt mycket när han fick se bilden i vår broschyr = väldigt väldigt glad Therese)



Filmer

Jag är väldigt omotiverad till att blogga ikväll men kände att jag behövde skriva ett litet inlägg ändå  och då kom jag på att jag faktiskt har hela 3 filmer som jag inte lagt upp här.

Först en film på Inco från Rose träningen i November. Jag behövde hjälp med att förbättra kvalitén i vänstergaloppen och det gjorde vi genom att rida en svag sluta för att få Inco att vila mer på ytter bak, det jobbade vi mest på i denna filmsnutten. Mamma glömde att filma och när hon började filma så var vi nästan färdiga därför är det varken skolor eller byten med i filmen och Inco var väldigt trött, men det är bättre än inget.

Film på Inco; http://www.youtube.com/watch?v=6wWMWl85sBY   (Titta gärna i högre kvalité)

Sen har jag 2 filmer på Valiante som var hos oss på utbildning i ca 3 månader;

Film 1; http://www.youtube.com/watch?v=QighEtMihCg

Film 2; http://www.youtube.com/watch?v=YuKXrl7dgsY  (Denna film måste ses i högre kvalité)


Sadelprovning


Vi är på jakt efter en sadel till Inco och eftersom N:s ägare också ska köpa en sadel till N så har vi varit iväg tillsammans och provsuttit flera sadlar i olika ridsportaffärer, för att hitta den "perfekta".

Idag var det dags att prova de första 2 på N! De vi provade idag var en Equipe oracle och en Antarés, båda har vi fått låna hem från Bengts Hästsport, http://bengtshastsport.se 

Antarés dressyrsadel är vad jag har förstått en, i Sverige, ny sadel och just denna vi provade kom i fredags så vi är de första som fått prova den, häftigt!

Jag började att rida i min sadel, som är en Equipe Elegance. N var superfin, vi fick till en kortsida som var magisk. När han blivit ännu starkare så kommer han att bli så så mäktig och häftig, han är riktigt bra idag men han kommer bli helt mind-blowing!

Sen red båda hans ägare varsin liten träning, vilket också gick jättebra. Sen blev det dags för vad vi väntat på, sadelprovning!!
Vi provade såklart antarésen först och jag tyckte att den blev skönare ju längre jag red men nog inte perfekt för N och hans ägare höll med när de red i den också. Så vi satte på oraclen men kåporna var alldeles för korta både för mig och N:s ena matte så det funkade inte heller.

Det blev ingen av de till N men härnäst ska vi testa OS nya sadel som är gjord till hästar med höga knälyft, spännande!

Imorgon ska vi åka till ridhuset och prova antarésen på Inco, jag tror att den kan passa oss ganska bra men det återstår att se.

På eftermiddagen hade vi en kund här och det gick också riktigt bra, så detta har varit en härlig , rolig och händelserik dag som nu ska avslutas med spanskaplugg eftersom det är dags för lektion imorgon :)

Avslutar med en bild på N från i somras när han var ganska nyanländ till Sverige;



Halvtid


Slänger in ett litet inlägg i halvtid.

2 hästar kvar att rida och tänkte gå / powerwalka lite med Boddan. Ska man ut och promenera så kan man lika gärna ta med hästen, mycket roligare! Och man kan inte slöa för Boddan ser till att det går FORT!

Sitter och äter hästmat, (müsli), och planerar vad "N" och Inco ska jobba på idag, På N ska jag träna mestadels övergångar och åttvoltsarbete och Inco ska träna mestadels på tempoväxlingar och enkla byten. 

Taggad till tusen så nu ska jag ut och jobba :) 


Bodeguero XXII - Del 2, 2008


Årsskiftet 07-08 utvecklades jag och Bodeguero mycket ihop och med hjälp av mamma och Rose Mathisen var vi redo för tävlingssäsongen 2008, vilket även visade sig bli vårat stora genombrottsår.

Reglerna för SM-kval ändrades 2008 så nu behövde man 2 ritter över 64% istället för tidigare 62%, vilket ledde till att jag inte kunde tillgodoräkna mig mitt SM-kval från 2007.

I Januari 2008 såg jag och Bodeguero ut så här;











Jag började rida mycket mer inne på banan vilket ledde till att siffrorna i protokollen blev väldigt spridda, allt mellan 4:or till 8:or, vi tävlade en MSV B i februari och en i mars, båda runt 60%

Vi tävlade vår allra första nationella ihop i mars, vilket resulterade i 3 oeniga domare men debuten var iaf gjord!

I april var det dags för en MSV B:3 i Falkenberg och äntligen fick vi till det på banan. Jag hoppades på ett SM-kval men vi fick ihop 63,75%, 0,25% från SM-kval gränsen! Det var riktigt retligt, men vi fick flera 8:or så jag var mer än nöjd.


I april fick Bodeguero även en ny frisyr, hans man hade blivit så sliten av alla täcken och det såg löjligt ut när den inbakade flätan slutade efter 2/3 av halsen så jag klippte av manen och Bodeguero blev riktigt snygg efter makeovern.

Några bilder från en träning på stranden i april;














Jag gjorde 2 meeting i maj och juni som var riktigt jobbiga för mig då jag blev fruktansvärt nerdömd av domarna. Vi gjorde noggranna ritter utan några direkta missar men vi fick underkända poäng utan kommentarer och när vi väl fick så var det något idiotiskt som t.ex. "höga knälyft".
Jag hade inte speciellt bra självförtroende då så jag tog detta väldigt hårt och jag var nära på att helt sluta med att tävla PRE..

Men jag älskade min Bodeguero som lärt mig så otroligt mycket och gjort mig till en riktig ryttare så jag bestämde mig för att vara ännu starkare och envisare, vi skulle lyckas! Jag skulle överbevisa alla som inte trodde på oss och träna ännu hårdare för att vara såpass bra att domarna inte kunde döma ner oss.

Vi åkte till Rose 2-3 gånger i veckan och jag red Bodeguero 2 pass per dag, en uteritt och ett dressyrpass på ridbanan och detta gav resultat.

Nästa tävling var i juli i Båstad och vi gjorde vårt bästa program någonsin! OCH DET RÄCKTE TILL ETT SM-KVAL, 64,13%!
Lyckan var fullständig och tårarna rann men denna gången var det bara av ren glädje, vi kom precis utanför placering men jag kände mig som en vinnare. För oss var det en seger!

Nästa dag i Båstad hade vi en debut i MSV B:5 som innehåller bl.a. seriebyten. Vi gjorde några missar men vi kom ändå upp i 62,24% Lyckan ännu mer fullständig!

Nu kom nästa problem vi hade ett SM-kval men behövde två och det var bara en helg kvar innan anmälningstiden till SM gick ut. Så jag fick efteranmäla mig till en MSV B:3 i Marks, den enda tävlingen inom 40 mil den helgen och såklart var det en domare som är känd för att vara snål med poängen.

Under tävlingsdagen var jag nervösare än någonsin, det var sista chansen att få vårt SM-kval och jag ville så gärna lyckas. Jag gjorde mina meditationsövningar bättre och längre än vanligtvis och jag planerade min framridning till hundra trots att det var ösregn och jag var dyngsur in till underkläderna.
Inne på banan lämnade jag inget till slumpen och red bättre än någonsin och inte en enda miss, jag var så nöjd och kom ihåg att min enda tanke var, "skit i domaren, detta var bra oavsett vad poängen säger". Men hoppet fanns såklart där och mamma sprang direkt upp och hämtade protokollet och det kändes som en evighet innan hon kom tillbaka. Men när hon kom var det med ett stort leende! VI VAR KLARA FÖR SM!!! 65,42% 
Och inte nog med det vi låg 2:a!

Jag minns fortfarande den otroliga känslan det var obeskrivlig glädje blandat med revansch och äkta kärlek till min underbara häst.
Nu var det bara en underbar väntan i flera timmar eftersom vi startade i början av klassen. Jag sprang nog fram och tillbaka till resultattavlan 100 gånger för att se om vi blev nerputtade men det blev vi inte, vi stannade på andraplatsen genom hela klassen. Och nu fullkomligt sprutade tårarna inte nog med att vi skulle få rida SM, vi fick en 2:a placering i en MSV B med mycket hårt motstånd, helt fantastiskt!


Efter detta fick vi ett chockerande samtal som fick jorden att stanna, En dam i Irland ville köpa Bodeguero för ett belopp som jag inte ens vågar nämna.
Man har så många gånger sagt att om någon erbjuder så och så mycket för min häst så säljer jag, men när man står där och allt är verkligt så är man inte lika säker längre. Detta kändes riktigt hemskt, om jag skulle säga ja hade vi kunnat köpa en ung färdig GP-häst men det betyder att jag aldrig mer skulle få se min stora kärlek igen.
Boddan är Boddan, och alla som känner honom vet precis vad jag menar med det.

Mamma och pappa är de bästa föräldrarna som finns och lät mig bestämma, efter många tårar så klarade jag inte av att sälja honom. Jag vet inte om det var ett moget beslut men jag valde med hjärtat och hjärtat sa blankt nej. 




Det var ca en månad till SMet och vi tränade ännu hårdare och jag jobbade hårdare än någonsin, jag hade 4 hästar i träning samtidigt som jag sommarjobbade på Slöinge Lantmän och tränade stenhårt för Rose och vi skulle även göra en kür.

Flera dagar började kl 05.00 och lastbil ner till Ängelholm innan 6 för att sitta på Bodeguero strax efter 7 och börja träna kl. 07.30 till ca 08.00 för att senare stressa hem och duscha och göra iordning mig på 5 minuter och senare in till Slöinge för att börja jobba kl. 10.00. Jobbade till 18.30 och sen red jag 3 hästar och skrittade ut en runda på Bodeguero. Inte alls stressigt... 

Bodeguero var i bättre form än någonsin och vi var mer än redo för SM:et, våran kür blev också helt fantastisk!

SM:et är ett av det roligaste jag någonsin gjort och skulle jag berätta allt så skulle jag få skriva till imorgon så jag börjar med en massa bilder istället, här från när vi red på tävlingsbanan på onsdagen;










Fotograf: Elin Samrell


Fotograf: Elin Samrell


Fotograf: Elin Samrell


Första dagen gick jättebra, lite missar pga nerver men vi slutade på 60,17% vilket jag var supernöjd med.

Andra dagen hade det regnat jättemycket och banan hade blivit så tung att Bodeguero knappt orkade lyfta på benen efter halva programmet men vi var nöjda ändå, lite ojämna poäng av domarna 55,58% (56,5 ; 52,5 ; 57,75) C-domaren var inte så positiv men det bekom mig inte, jag bara njöt av att ha kommit dit.

B-finalen gick bäst, Bodeguero var lite trött i benen efter gårdagen men vi gjorde en ritt utan missar och belönades därefter, 61,17% (59,75 ; 62,5 ; 61,25) Och jag kom ihåg att vi fick mycket fina lovord från speciellt C-domaren, vilket var en av höjdpunkterna på helgen!

Från framridning;


Fotograf: Matilda Holmström


Fotograf: Matilda Holmström



2008 slutade på bästa sätt med JUNIOR DM-GULD!!















THERESE DAHLSTEDST OCH BODEGUERO XXII - DISTRIKTSMÄSTARE 2008


2008 blev alltså året då vi satsade allt och övervann mycket



I slutet av året fick Bodeguero mysa mycket i skogen och busa i hagen;





















                             MIN KÄRLEK - MITT HJÄRTA - MITT ALLT
                                               BODEGUERO XXII


GOTT NYTT ÅR

Vi vill önska alla våra läsare ett gott nytt år och hoppas att det nya året kommer innehålla mycket framgång och många glada stunder.

Vi lovar att Övrarps Stuteri kommer bjuda på många roliga överrraskningar 2011!


RSS 2.0