BODEGUERO XXII och våran resa ihop del 1


2002 köpte vi våran första P.R.E. avelshingst men det var faktiskt inte Bodeguero...

Mamma och Pappa hade varit nere i Tyskland och valt ut en annan hingst men strax efteråt så slog han upp ett fult sår som behövde sys och då kunde vi såklart inte köra och hämta honom så han fick stå kvar tills det läkt ut. Mamma ville åka och titta till honom under tiden och när hon var där så berättar H att de precis fått in en fantastisk 8-årig hingst som kan ALLT och att han var så underbar att rida så att mamma var tvungen att prova honom och det kunde hon inte tacka nej till...

Och denne hingst var såklart vår käre Bodeguero, det var kärlek vid första passagen för mamma, (Bodegueros passage är helt otrolig).

Bodeguero 8 år i Tyskland;



Men nästa steg var lite svårare, vi hade precis köpt en hingst men kunde mamma verkligen blunda för chansen till att köpa sin drömhäst.

Någon vecka senare skadade sig våran halvblodshingst, Eloge, sig så illa att han var tvungen att somna in och allt annat lades på hyllan tills vi fick ett samtal från H att ett par österrikare varit och tittat på Bodeguero och erbjudit dubbla priset för honom när de fått reda på att vi hade "första tjing". Och tack vare försäkringspengarna från Eloge hade vi möjligheten att köpa Bodeguero, det måste väl vara ödet?!

Mamma hade mycket grundarbete och "lära känna" arbete med Boddan, han var 8 år och kunde alla Grand Prix rörelser och så gott som alla skolor ovan mark, (alla jag känner till), så när han inte förstod gjorde han allt han kunde för NÅGOT måste ju vara rätt ;)

Men när de väl lärt känna varann så gick det jättebra och de startade en tävling ihop vilket resulterade i 2 segrar på över 70%.

Och de satsade på att komma upp i de höga klasserna men tyvärr så blev mamma mycket sjuk vilket gjorde att Bodeguero blev stående i flera år och deras planer blev krossade.

Mamma och Bodeguero;





När jag red Bodeguero för första gången så resulterade det i en förbannad tonåring, Bodeguero förstod inte alls vad mina hjälper betydde så i skritten gjorde han 10!! varv i spansk skritt, i traven gjorde han bara travökningar och galopp blev det aldrig någon för jag klarade inte av att hålla ihop den... Så efter det ville jag ALDRIG mer rida Bodeguero!

När jag var 15 år så gav jag Boddan en ny chans och med lite mer kroppskontroll så gick det mycket bättre och vi började åka på några små tävlingar ihop.

Första tävlingarna ihop;





Bilder från vårt första år ihop, 2006;








I början av 2007 började saker hända och vi började bli ett riktigt bra team och i mars gjorde vi våran debut i MSV B.

I maj fick vi vår första placering ihop!
En fjärdeplacering i en LA:6 i Björbäck;





I juli fick vi vårt första SM-kval i en MSV B:3a i Båstad;





Jag lovade mamma att nästa år SKULLE vi till SM.


2007 innehöll även mycket bus;















Vi hårdtränade under hösten för att kunna fullfölja nästa års plan;








2008 till idag kommer snart...




Hektiska dagar

Det har varit två riktigt hektiska dagar, (och kalla men det behöver jag nog inte nämna), igår och idag.

Igår var det full rulle från morgon till kväll med stalljobb och ridning, ägarna till en av hästarna vi har på utbildning var även här och tittade på ridpasset och hans utveckling och red själva efteråt, det gick jättebra.

De andra tre går också mycket framåt, det är mycket grundridning nu i kylan men det är bara bra att backa lite ibland och köra "basic" ett tag. Jag gör mycket övergångar och mjuka svängar, (serpentiner, "åttor", småvolter osv.), och mycket tempoväxlingar och allt i en lång och låg form. Min grundpelare i ridningen är mjuka, lösgjorda hästar som jobbar 100% genom ryggen.

På eftermiddagen åkte vi och hälsade på vår ponny Sir Lancelot som jag skrivit tidigare är hos Marina Mattsson, han trivs jättebra och Marina har gjort ett superbra arbete med honom. Marina hade även gjort en film i lördags så kan ni få se hur mycket han utvecklats; http://www.youtube.com/watch?v=1t9j9RuvNcw

Idag har det varit stallarbete och ridning som vanligt och sen fick jag och mamma ge oss iväg och handla all julmat och fixa 100 saker till lite här och där, det är mycket som ska fixas innan jul.

Sen var det att ställa fram mat till hästarna och stressa iväg till spanskan, så då fick vi äntligen sitta ner i några timmar.

Nu ska jag sova gott, imorgon är det julbak som gäller, mysigt!!


ICARLO

Icarlo föddes den 25 maj 2007 och är vår egen uppfödning e. Bodeguero XXII och u. Icara VII


1 dygn;







Icarlo hade tyvärr ingen lätt uppväxt då han troligen blev trampad av Icara när han var 8 veckor gammal och därav fick en muskelbristning på rumpan. Ett tag var det så illa att vi var oroliga för om vi skulle bli tvungna att ta det hemska beslutet att låta honom somna in. Men med en lång tids boxvila och mycket tålamod så blev han bättre och bättre.
Han rörde sig inte speciellt mycket som liten och vi hade inte så höga förväntningar på honom men en dag släppte vi honom och hans ett år äldre helbror Icaros i ridhuset och i en kortsida fick vi se Icarlo TRAVA!!! Sen föll han i galopp igen, jag och mamma stod mållösa och ganska chockade över att han kunde röra sig så fantastiskt, även fast det bara var några steg så började vi bli väldigt nyfikna av vad det skulle bli av honom.

Mars 2008;



April 2008;





Sommaren 2009 åkte han till Solviks Stuteri för att gå på sommarbete med sin halvbror Pontiac.
Mari var hos oss flera gånger under sommaren och varje gång berättade hon hur mycket han växt och hur fin han har blivit och att vi måste komma och titta på honom men vi fick aldrig tid att åka dit förrän vi skulle anmäla till Svenska P.R.E. Championatet, vi hade bestämt oss för att ställa ut en avkomma efter Bodeguero och valet stod mellan Icaros och Icarlo.
När vi kom upp till Småland så kände vi knappt igen honom! Han hade växt till sig och busat så mycket med sin halvbror att han även satt lite muskler. På vägen hem var vi eniga, Icarlo skulle med upp till Strömsholm!
Mari började träna med Icarlo så han hann bli redo för championatet, vi hämtade hem honom ca 2-3 veckor innan så jag och Icarlo skulle hinna bli samspelta. Det märktes direkt att han var en häst för framtiden, skoning, schamponering, klippning, resorna till thulesbo, allt tog han med ro men ändå var han explosiv och showig när det väl gällde, precis en häst i min smak alltså!

Icarlo åkte till Championatet ihop med pappa Bodeguero och resan upp gick lugnt och båda hästarna var på hugget trots 7 timmar i lastbil.
På lördagen var det dags för Icarlos första offentliga uppvisning och han gjorde en mycket bra uppvisning som resulterade i en första plats i 2-årsklassen och Mejores Movimientos (Bästa Gångarter) i sin klass.

Nästa dag var det dags för championtitlar, först var det gångartschampion unga hästar som skulle utses och Icarlo gjorde en bra uppvisning men fick se sig slagen av ett ungsto. Sen var det unghingstchampion som skulle utses och Icarlo valdes till Campeón Joven de SUECIA, Svensk Unghingstchampion 2009!

Vi var helt lyriska efter helgen!

Bilder från Svenska Championatet för P.R.E. 2009;









Under hösten och vintern fick han ta det lugnt och bara vara unghäst igen;








Vi jobbade lite med inridningen under våren men han var inte riktigt redo i kroppen för att bli ridhäst då. Han fick betäcka sitt första sto tidigt på året, vår Caracola, det gick utan problem och hon blev dräktig.

Vi tränade mycket för hand under sommaren vilket visade resultat och Icarlo började få styrkan för att orka visa upp ännu lite mer trav (men det finns mycket mycket mer i honom...) och "hänga" i ökningen.
Jag sa flera gånger till mamma att Icarlo travar för en miljon och domaren måste ge honom excellente på traven.

Juni 2010;







I september var det dags att resa till Strömsholm och försvara Icarlos titel.

Han gjorde en FANTASTISK gångartsdel som belönades med många applåder från publiken men exteriördelen var lite si och så.. Men när speakern meddelade poäng och vinnare trodde jag att jag skulle svimma 25,5 p på gångarterna och 102,00 p totalt!!!    (Det är både högsta gångarts- och totalpoängen som någonsin delats ut i Sverige och han fick sitt excellente på traven som jag förutspådde.)  Jag darrade och mina ben kunde knappt bära mig, tårarna rann på både mig och mamma, var det verkligen sant, hörde vi rätt? Det var sant!

Tårarna fortsatte rinna när Icarlo tog hem hela 3 titlar på söndagen,
CAMPEON JOVEN DE SUECIA - UNGHINGSTCHAMPION
CAMPEON JOVEN DE LOS MOVIMIENTOS DE SUECIA - SVENSK GÅNGARTSCHAMPION UNGA HÄSTAR
MEJOR GANADERÍA - BÄSTA SVENSKUPPFÖDDA P.R.E.











Efter Championatet fick vi veta att domaren tyckte att Icarlo kunde hävda sig bland de bästa hästarna i Spanien och att han gärna ville se honom på SICAB!

Vi ville gärna åka med honom men det blev alldeles för mycket här hemma för att kunna vara borta så pass länge men när vi var där och tittade på Icarlos klass ångrade vi oss mer än en gång kan jag lova...


Nu är vi mitt i inridningen av Icarlo och det går jättebra han har ärvt pappas temperament, vilket betyder att ger du lite godis så kan du göra vad som helst tom rida på rumpan och hålla fast i öronen, skämt åsido men Bodegueros avkommor är speciella på det viset du kan göra vad som helst med de och de tar allt med ro men när det verkligen gäller och du vill ha tryck så knäpper du bara med fingrarna och då ger de 110%.


Icarlo är min påläggskalv och vi har stora planer även för honom.
Tanken är att försöka kvala till Svandinavian Open för 5-, 6-, och 7-åriga hästar
Min dröm är att vi ska komma upp i Grand Prix och tävla stora mästerskap vilket vi tror att han kommer klara av.


Jag lovar att det inte är sista gången som ni ser Icarlo pyntad som en julgran;


INCO DE JC

Förra året kom vi fram till att vi skulle ha en till avelshingst och främst en till tävlingshäst till mig. Vi gjorde bl.a. en resa till mallorca och såg superfina hästar men ingen som det "klickade" med, senare förra sommaren åkte jag och mamma till Madrid för att titta på ca 10 hingstar.
På Y. Tres Cotos stod min drömhäst, en stor kritvit hingst med silvrig man och svans, den vackraste häst jag nånsin sett! Och gissa om jag blev glad när jag fick höra att han faktiskt var en av de hingstar vi skulle titta på!!! Men vi skulle titta på en annan 6-åring först, ja jag vet inte om han fick en rättvis bedömning för jag kunde bara tänka på INCO..
Men till slut blev det dags för provridning av Inco och vi hittade varandra direkt, det var kärlek vid första ögonkastet från bådas håll! Han tog min ridning mycket bra och trots att det var 45 grader gjorde han allt jag bad honom om utan att tveka och allt funkade utan problem.
Nästa dag åkte vi tillbaka och provred igen och vi blev säkra på att han var hästen för oss...

Bilder från provridningen andra dagen;












Tyvärr blev det ingen affär då men Inco fanns i mitt bakhuvud hela tiden och den känslan jag fick i sadeln gick inte att glömma.

I början av 2010 skulle Mari och Martin från Solviks Stuteri köpa en avelshingst och jag och mamma skulle följa med och hjälpa till att välja ut en i Spanien.
Då fick jag chansen att rida Inco ännu en gång och ingen tvekan om saken, Inco de JC var MIN häst!





Man kan väl säga tredje gången gillt? En hingst som jag älskar, som passar på de internationella dressyrbanorna och som dessutom är kvalificerat godkänd, Det är en på miljonen. Så vi bestämde oss för att göra allt för att köpa honom och så blev det, sista veckan i februari åkte pappa och mamma med lastbilen ner till Madrid och hämtade Inco.

I början av mars kom Inco hem till Solbacka Gård och det föll någon tår när han äntligen kom hem.

Första dagen i Sverige;



Första ridpasset i Sverige;



Efter det har han gått från klarhet till klarhet med en tredjeplacering efter bara 2 månader i Sverige och 2 starter senare gjorde sin debut i MSV B med 61% och fantastiska lovord inför framtiden.
Vi har hunnit träna för flera internationella GP ryttare som alla tror att Inco och jag kan komma riktigt långt ihop, han har gångarterna och looken som krävs på dagens dressyrbanor och som faller alla i smaken.

Jag och Inco har ett fantastiskt band som knappt går att beskriva, vi är otroligt lika och förstår varandra till 100%, han skulle helst vilja ligga i mitt knä och få kramar och pussar hela dagarna.

April;



På Gesta Gård i maj;







Träning hemma i september;











Inco är även utställd i Spanien med riktigt bra resultat;
Equital 2006, 1:a i sec. 10 - 77,054 p
Equital 2008, 3:a sec. 12 - 77,730 p

Tyvärr fick vi inte vara med att tävla i årets championat, domaren som var i Sverige i år är anställd på Tres Cotos (som Inco kommer ifrån) och är därav jävig. Riktigt tråkigt men man kan även se det som en kvalitetsstämpel när en av Spaniens bästa domare är anställd på stuteriet som ens häst är uppfödd av.

Inco från Equital 2008;




Vi har stora planer för Inco, jag hoppas på att vi ska kunna tävla på internationell nivå under min YR tid och Grand Prix inom 3 år.

Nästa år väntar vi föl efter honom med Icara och Bellamie, två mycket spännande kombinationer.


INCO DE JC
REPRODUCTOR CALIFICADO

EN KLASSHINGST SOM UTSTRÅLAR STJÄRNGLANS


Mycket på gång

Det är väldigt mycket på gång här i kalla snöiga skåne men det är fortfarande lite hemligt så mer om det om ca en månad.

Jag vet att jag inte varit speciellt duktig på att blogga det senaste men ibland räcker inte tiden till.

I veckan kommer det komma;

* referat från sicab och de senaste tävlingarna
* Övrarps Stuteri & Dressyrcenters 2010
* Personlig presentation av alla stuteriets hästar, tänkte ta en häst om dagen resten av veckan!

Så håll koll på bloggen!


RSS 2.0