Sadelprovning


Vi är på jakt efter en sadel till Inco och eftersom N:s ägare också ska köpa en sadel till N så har vi varit iväg tillsammans och provsuttit flera sadlar i olika ridsportaffärer, för att hitta den "perfekta".

Idag var det dags att prova de första 2 på N! De vi provade idag var en Equipe oracle och en Antarés, båda har vi fått låna hem från Bengts Hästsport, http://bengtshastsport.se 

Antarés dressyrsadel är vad jag har förstått en, i Sverige, ny sadel och just denna vi provade kom i fredags så vi är de första som fått prova den, häftigt!

Jag började att rida i min sadel, som är en Equipe Elegance. N var superfin, vi fick till en kortsida som var magisk. När han blivit ännu starkare så kommer han att bli så så mäktig och häftig, han är riktigt bra idag men han kommer bli helt mind-blowing!

Sen red båda hans ägare varsin liten träning, vilket också gick jättebra. Sen blev det dags för vad vi väntat på, sadelprovning!!
Vi provade såklart antarésen först och jag tyckte att den blev skönare ju längre jag red men nog inte perfekt för N och hans ägare höll med när de red i den också. Så vi satte på oraclen men kåporna var alldeles för korta både för mig och N:s ena matte så det funkade inte heller.

Det blev ingen av de till N men härnäst ska vi testa OS nya sadel som är gjord till hästar med höga knälyft, spännande!

Imorgon ska vi åka till ridhuset och prova antarésen på Inco, jag tror att den kan passa oss ganska bra men det återstår att se.

På eftermiddagen hade vi en kund här och det gick också riktigt bra, så detta har varit en härlig , rolig och händelserik dag som nu ska avslutas med spanskaplugg eftersom det är dags för lektion imorgon :)

Avslutar med en bild på N från i somras när han var ganska nyanländ till Sverige;



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0